Aankomst Thailand!
Blijf op de hoogte en volg Wheena
03 Oktober 2006 | Thailand, Singburi
Nou, ik ben er mensen, in thailand! Zaterdagmiddag veilig aangekomen in het basiskamp vlak bij Sing buri. Wel een lange, vermoeiende reis met vliegtuig, taxi, bus, auto en erg weinig slaap... Maar dat ben ik al lang weer vergeten! We hebben een erg leuke groep van 35 mensen. 15 Nederlanders, 15 Engelsen, 2 Zweden en een Zuid-Koreaan. Wat meteen opviel hier was natuurlijk de warmte, een mooi landschap met veel mooie bloemen en bomen, drukte op de weg (links rijden), vriendelijke/ behulpzame mensen, muggen en andere beesten. De eerste 2 dagen was er nog geen programma en hebben we voornamelijk kennis gemaakt met de andere groepsleden. Ook hebben we een wandeling gemaakt langs een rivier die vlak langs ons 'ecohouse' loopt. Daar loop je echt tussen de plaatselijke bevolking, die (bijna) allemaal vrolijk lachen en zwaaien naar ons. Het verschil tussen de huizen is wel erg groot. Sommige huiszen zijn mooi en vrij nieuw, gewoon van baksteen. Anderen zijn klein en gemaakt van spaanplaat.
Op ons kamp slapen Lin en ik samen op een kamer met 2 stapelbedden. Boven ons liggen twee engelse meiden. We hebben een eigen badkamertje met een koude douche! Maargoed, dat overleven we wel. Er hangen 2 ventilatoren aan de muur, maar zelfs met die aan is het na een dag mooi weer super warm! Voor het huis hebben we een grote ruimte met tafels en stoelen waar we eten en in vrije momenten veel zitten. We krijgen ontbijt, lunch en avondeten. Het meeste is rijst of pasta en heel veel fruit! VOoral de annanas is geweldig! Verder hebben we een broodrooster en zakken vol wit brood, lekker! Verder drinken we de hele dag water en thee. Ik heb zin in melk, haha!
Maandag heeft het de hele dag geregend! Voordeel is wel dat het wat minder warm was. We hebben onze eerste haise les gehad met gewoontes en de taal. Moeilijk uitspreken! Ook zijn we even in Sing buri geweest. Daar heb ik voor wenig een nieuwe simkaart gekocht. Dus als jullie willen sms'n graag naar : 006690818523. Verder zijn de kleren en het eten hier erg goedkoop! Maandagavond met een paar mensen naar de plaatselijke kroeg vlak bij het huis geweest. Daar stond een jukebox waar ze muziek + de videoclip afspelen.
Vandaag hebben we thaise kookles gehad! Was leuk om te doen! Ze gebruiken voornamelijk veel verse groenten, noodles en veel knoflook! Nu zijn we met zn allen in Sing buri, vrij grote stad. Voor de komende weken hebben we een vol programma met o.a. bezoek aan een thaise tempel (ook overnachten), bezoekje dierentuin, rondtekking door de bush (met overnachtingen) en nog veel meer! Ik zal het allemaal wel zien! Ik heb t tot nu toe in elk geval erg naar mijn zin! En nee, ik mis mijn Nederlandse leventje nog niet. Maar dat komt vast nog wel. Het vervelends hier vind ik toch echt de muggen (een vooral de jeuk!) en de warmte snachts. Maar dat weegt zeker niet op tegen alle mooie, indrukwekkende en mooie dingen hier! Nou, dat was het voor vandaag. Allemaal de groeten en tot de volgende keer!
Liefs Wien
03 Oktober 2006 - 10:23
Eem:
heej wien, leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt!! heb je net terug gesmsed op je nieuwe nummer, hoop dattie is aangekomen.....ik houd je op de hoogte van alle ontwikkelingen hier :)
heeeeeeel veeeeel plezier nog!!
liefs je (grote) zussie -
03 Oktober 2006 - 11:46
Martijn:
Hey lief!
Super dat je het zo naar je zin hebt! Veel plezier de komende weken! Ik zal je avonturen met plezier volgen!
Liefs & kus Martijn -
03 Oktober 2006 - 12:16
Else:
Hey meiden,
Leuk om van jullie te horen! Blij dat alles goed is gegaan met de reis... Ik hoor al wel dat jullie met grote verhalen weer thuis komen :D.
Veel plezier!
Liefs Else -
03 Oktober 2006 - 15:54
Ermias:
En watvoor beesten zitten
daar dan.Enwaaren dekook lssen leuk.
Nog veel plezier -
03 Oktober 2006 - 16:09
Lee:
Hoi Wheena,
Lijkt me erg leuk daar,vooral het eten lijkt me lekker.Hopelijk heb je azaron,(azijn kan ook)bij je.Snuif veel cultuur op en vermaak je vooral(zal wel lukken). xxx-jes Lee -
03 Oktober 2006 - 16:25
Willy:
Ik had vanmiddag je moeder aan de telefoon en daarvan je website gekregen. Als ik je verhaal zo lees, lijkt het me een geweldig land (maar die muggen zouden me gestolen kunnen worden). Geniet er maar goed van en een hele fijne tijd.
groetjes
Willy -
03 Oktober 2006 - 18:22
Irene:
Hey wien!
geweldig klinkt het! en zo ver weg...
ook geniaal dat je even al het eten beschrijft. En tja, dan mis je je pakje melk wel he? (jij dan)
genietze!
lfs irene -
04 Oktober 2006 - 09:08
Kim:
Hoi hoi
Fijn dat jullie goed zijn overgekomen en dat jullie het naar je zin hebben.
Geniet er lekker van en heel veel plezier!
Liefs kim -
05 Oktober 2006 - 06:59
Maart:
Hey Wien,
Klinkt echt helemaal geweldig, ben jaloers!!! Hier in dit koude kikkerlandje, met alleen maar regen smelt ik weg bij je verhaal. Flink spuiten met autan tegen de muggen, sterkte. Zorg dat je goed leert Thais koken, dan kun je het laten proeven als je terug bent.
Geniet er van...
liefs Maart -
05 Oktober 2006 - 09:44
Miriam:
Hey wheena, cultuurshock overleefd ;)? Ik lees al wel weer dat je ontzettend naar je zin hebt. Gelukkig maar!! Heel veel plezier nog dan!!
Groetjes Miriam -
05 Oktober 2006 - 11:16
Wietse:
Hoi Wheena! Wat een mooi verhaal, en dat nu al in het begin! Ik ben erg benieuwd naar je volgende verhalen en avonturen!
Veel plezier!
Knuffeltje van Wietse -
05 Oktober 2006 - 13:33
Geerte:
Hee Wheena!
Echt leuk om op deze manier te weten wat je allemaal voor leuks aan het doen bent!Heel veel plezier en geniet van alles!
Liefs,
Geerte -
05 Oktober 2006 - 14:43
Heidie:
Leuk om te lezen wat je allemaal al hebt meegemaakt. Ben benieuwd wat voor verhalen je ons allemaal nog meer gaat vertellen!!
Liefs, Heidie -
05 Oktober 2006 - 19:18
Carlien:
Heej wheena hoe is het daar verder eigenlijk mooi dat je heel bent aangekomen:) xx Carlien -
07 Oktober 2006 - 11:30
Opa 't Hooft:
met plezier heb ik je brieven op internet gelezen by buurman John.hartelijke groeten en tot ziens opa en oma 't Hooft.