Jungle, grotten en waterval! - Reisverslag uit Singburi, Thailand van Wheena Hooft - WaarBenJij.nu Jungle, grotten en waterval! - Reisverslag uit Singburi, Thailand van Wheena Hooft - WaarBenJij.nu

Jungle, grotten en waterval!

Blijf op de hoogte en volg Wheena

21 Oktober 2006 | Thailand, Singburi

Daar ben ik weer, back from the jungle! We hebben echt een geweldige week achter de rug met veel wandelen, klimmen, kruipen, zweten, geweldige natuur en slapen op de grond.
Maandag kwamen we om 18:00 aan bij onze eerste overnachtingsplek. Daar hebben we (in het donker) tenten opgezet en lekker op de grond geslapen! Dinsdag hebben we een tocht door de jungle gemaakt onder begeleiding van een aantal Thaise rangers. Daar waren natuurlijk geen paden en het was vrij glad, dus lekker survivelen en onderuit glijden! We moesten ook meerdere malen een rivier oversteken, dus daardoor ook de hele weg lekker gesopt in onze schoenen! Na een wandeling van ongeveer 4 uur konden we kiezen om door te klimmen naar de hoogste berg, of om vast naar onze volgende overnachtingsplek te lopen. Op naar de hoogste berg dus! Phoeoeoe ZWAAR! en zweten! Maar heb de top bereikt! Alleen niet echt een geweldig uitzicht... 'S nachts in een schooltje geslapen op de houten vloer. Bij deze school waren trouwens een paar mooie gaten in de grond die dienden als toilet en een waterpomp als douche!
Woensdagochtend zijn we naar 3 verschillende grotten geweest. Bij aankomst bleek dat we een zaklamp nodig hadden, hadden slechts een paar van ons bij zich. Want geen mooie verlichte grotten met wandelpaden zoals in Frankrijk. Het was echt pikkie donker en moesten stukken kruipen om verder te komen, spontaan claustrofobisch! Konden helaas binnen ook niet zoveel zien (lastig in het donker), maar gelukkig zit er een flitser op de camera! Nog wel een hele enge spin(?) gezien! 's Middags zijn we naar een waterval gelopen. Dat was echt het mooiste wat we tot nu toe gedaan hebben! De wandeling was weer door de jungle, stroom opwaards door het water en stukken klimmen tegen kleine watervalletjes op. Nog 1 keer een stuk onderuit gegleden, maar gelukkig opgevangen door een ranger... Eenmaal bij de waterval gekomen, bikini's aan en eronder natuurlijk! Echt geweldig mooie omgeving (ik val in herhaling geloof ik), niet met de camera vast te leggen. Trouwens weinig dieren gezien. Alleen heel veel mooie vlinderes (die zich helaas niet laten fotograveren), een groene slang en nog een hele grote geel met zwate spin! 's Avonds toch nog maar even een tentje opgezet, gras slaapt iets beter dan de houten vloer!
Op het moment zijn we weer terug in Sing Buri, maar we zitten in een ander huis omdat ons 'eigen huis' overstroomd is... Gelukkig vertrekken we maandag naar Ko Samet, waar we 5 dagen strandvakantie hebben! Daaaaaaar hebben we zin in!!!

• 21 Oktober 2006 - 13:54

Eem:

hej wien,

ziet er moooi uit in de grotten! alleen die spin is echt TE eng! getsjie!
    heel veel plezier op het strand!! lekker genieten van de zon en de zee :)

liefs eem

• 21 Oktober 2006 - 16:39

Martijn:

Hey lief,
    Damn, super verhaal en fotos! Die 'spin' die je hebt gezien zit boordevol eiwitten, jammie! Heel veel fun op t strand, enne kijk uit voor pijlstaartroggen! ;-)

Dikke kus en knuffel Tijn...

• 22 Oktober 2006 - 12:08

Lisan:

Hee Wien!!
    Pas je wel op met al die enge dieren? We willen je natuurlijk wel weer terug zien in NL!:) Geniet ervan, (vooral van het strand) Kus Lisan

• 22 Oktober 2006 - 12:12

Els:

IELG! Volgens mij is het geen spin hoor, deze heeft 14 poten! :O Maar het blijft een vreselijk beest om tegen te komen... Verder ziet t er wel erg indrukwekkend uit daar!
    Ik ben benieuwd wat voor gruwelijk mooie plaatjes jullie komende week gaan schieten, grrr... ;)
    Liefs Els

• 22 Oktober 2006 - 19:12

Jan A.:

Hoi Wheena,

Els heeft goed geteld, nou ja bijna, maar feit is wel dat er 2 spinnen op elkaar zitten. Speleologie, bergbeklimmen, je begint steeds meer op mij te lijken. Voor volgend jaar een trip plannen over de gletchers? Komende week wordt vast een saaie bedoening. Rust maar lekker uit, daarna komt het echte WERKEN.

Tjuus en kuus van mij.

• 23 Oktober 2006 - 06:28

Maart:

AAH, Wat een kleine, nauwe openingen waar je doorheen moest! Gelukkig klein en slank (hihi).

Hey ga je tegoed doen aan zon, zee en strand...

X Maart

• 23 Oktober 2006 - 18:46

Ermias:

HA WHEENA
    IK VOND DE FOTO'S HEEL LEUK. IK VIND HET LEUK DAT ROOS HIER NU IS. hoopelijk is het eiland leuk voor jullie.MAAK nog veel plezier.

doei nog een likje van roos.

• 24 Oktober 2006 - 11:36

Wietse:

Hoi Wheena!

Wat een avontuurlijk verhaal! Leuke foto's! Heb je Sebastiaan meegenomen?
    Sebastiaan valt als Arachnida (spinachtigen) onder Arthropoda (geleedpotigen), maar verder weet ik het ook niet!
    Geniet van het strandweekje en zet hem op volgende week!

Kusje van Wietse

• 24 Oktober 2006 - 12:04

Martijn:

Als ik het goed heb is het een zweepspin, die idd in de catagorie Arachnida valt. Niet giftig, wel eng! Geniet ernog van, straks wordt t zweten op een andere manier. ;-) Drink nog een paar cocktails op alle mensen die je hier missen!

Dikke knuffel Tijn...

• 29 Oktober 2006 - 17:11

Kim:

Lieve Wheen!

Wat gaaaf! Ik ben echt jaloers op je, joh! het ziet er geweldig uit! Geniet er nog van, ik volg alles trouw, en als je terug bent, zie ik je vast wel snel een x!

Liefs van mij!